FAQ
Cena linii zależy od tego:
- z jakich modułów i elementów składa się linia – np. czy uwzględnia sorter, naważarkę lub zgrzewarkę, a może wszystkie z wymienionych
- jaka jest zakładana wydajność linii
- jakie mamy oczekiwania względem jakości finalnego produktu
Czas każdej instalacji jest definiowany przez wiele różnych czynników.
Regularna instalacja pojedynczej maszyny trwa 2 dni, podczas których konfiguruje się maszyny oraz szkoli operatorów.
Przy instalacji całej linii potrzebujemy od 4 do 5 dni, a plan prac wygląda następująco:
1 dzień – instalacja mechaniczna, poziomowanie urządzeń, wstępne rozprowadzanie okablowania
2 dzień – okablowanie, konfiguracja maszyn i test linii bez produktu
3 dzień – szkolenie operatorów i wstępne testy z produktem
4 dzień – szkolenie operatorów w praktyce, asysta przy pakowaniu produktu, fine tuning działania całej linii
W zależności od stopnia skomplikowania linii taki projekt może potrwać do 5ciu dni. Po tym czasie w dalszym ciągu wspieramy klienta – zdalnie.
Po podpisaniu umowy, klient otrzymuje fakturę proformę – wtedy wymagana jest pierwsza płatność w wysokości 50% wartości zamówienia.
Następna rata w wysokości 45% przypada na 2 tygodnie przed transportem maszyn do klienta.
Ostatnia 5% rata jest opłacana po instalacji. Dodatkowo, każda płatność potwierdzana jest fakturą zaliczkową.
Możemy zsynchronizować nasze maszyny z Twoimi dotychczasowymi urządzeniami.
Dostarczamy kompleksowe rozwiązania, które optymalizują różne systemy liniowe, niezależnie od tego, czy masz już sprzęt dostarczany przez nas, czy przez innych dostawców.
Niezależnie od skomplikowanego poziomu integracji, zapewniamy profesjonalne podejście i ekspercką wiedzę w dziedzinie automatyki oraz stworzymy spójną i wydajną linie produkcyjną dla Ciebie.
Nasze urządzenia są zaprojektowane i wykonane z takich materiałów, aby ograniczyć do minimum negatywny wpływ na jakość owoców w zakresie spadku oraz poziomu nalotu woskowego.
Ze względu na nasze doświadczenie w produkcji owoców wiemy, jak ważne jest utrzymanie nalotu dla zachowania wartości handlowej owoców borówki.